Geertruidenberg Klassiek

- Jong toptalent musiceert in de Geertruidskerk te Geertruidenberg.
Zondagmiddagconcerten, iedere eerste zondag van de maand. -

Agenda

Foto Indonesisch-Nederlandse pianist Stephanus Harsono

Pianosolo: Stephanus Harsono zondag 02 June 2019

Stephanus Maximilian Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Zes jaren jong ontving hij zijn eerste pianoles, onder begeleiding van zijn moeder. Na twee jaar stopte hij met lessen en studeerde hij zelfstandig door pianopartituren te bestuderen.
En vervolgens stuurden  Indonesische muziekscholen Stephan voor concert tournees naar Europa, Azië en Australië,

Na het behalen van het middelbare school-diploma op zijn 16e, begon hij weer met pianolessen. Stephano is nu bezig voor zijn masters bij Frank Peters en fortepiano bij Olga Pashchenko aan het Conservatorium van Amsterdam.

Masterclassen kreeg Stephanus bij onder anderen Jan Wijn, Marcel Baudet, Frank van de Laar, Ralph van Raat, Nicholas Stavy, David Kuyken en Wibi Soerjadi.

Bij de regio-Finale van Prinses Christina Concours won Stephan de eerste prijs en drong hij door tot de Dag van de Genomineerden in Den Haag. In de Nationale Finale won Stephan de eerste en de publieksprijs.

Samen met zijn pianotrio richtte hij Musician's Corner op, een Youtube-kanaal om klassieke muziek toegankelijker te maken voor het publiek door vlog- en andere videomedia te gebruiken.

Als solist treedt deze jonge pianist op met het Nederlands Kamerorkest/NedPho, Residentie Orkest Nederland, Amsterdam Con Brio, en Indonesische SMM JeugdOrkest. Hij geeft regelmatig concerten binnen Europa en Indonesië.

Hoofdprogramma door Stephanus Harsono

 1 Ludwig van Beethoven
   Pianosonate nr. 21 Waldstein

  Pauze

 2 Sergej Rachmaninov
   Uit Études–Tableaux op. 39:
   nrs. 1, 3, 4, 5, 6, 8 & 9terug naar overzicht