Geertruidenberg Klassiek

- Toptalent musiceert in Theater de Bussel in Oosterhout.
Zondagmiddagconcerten, iedere eerste zondag van de maand. -

Agenda

Optreden van David de Best & Friends

Pianoconcert: David de Best & Friends zondag 02 februari 2020

Spectaculaire opening van het seizoen 2020-2021 door de
22-jarige Nederlandse pianist David de Best. Voor de pauze speelt David een soloprogramma. Na de pauze vertolkt hij met een strijkkwintet het tweede pianoconcert van Beethoven. 

David de Best (31-07-1997) is geboren in Nijmegen en is daar opgegroeid in een zeer muzikaal gezin. Zijn vader is ook afgestudeerd pianist en is werkzaam als voornamelijk docerend, maar ook uitvoerend musicus. 

David kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van zijn vader. Enkele jaren later zette hij zijn studie voort bij Sebastiaan Oosthout. Na het behalen van zijn VWO-diploma aan de KGC te Nijmegen is David in 2015 naar Utrecht verhuisd om hier aan het conservatorium hoofdvak klassiek piano te studeren in de klas van Sebastián Colombo. In zijn studiejaren volgde hij ook masterclasses, bij onder andere Frank Peters, Eldar Nebolsin, Enrico Pace, Pietro de Maria, Cristina Marton-Argerich, Alexander Kandelaki en Márta Gulyás. In 2019 sloot hij zijn bachelor studie succesvol af.

Sinds 2016 geeft David met veel plezier pianoles in Utrecht en hij is dit over de jaren heen meer en meer gaan doen. Onder andere door verschillende stages en vakken op het Utrechts Conservatorium en coaching binnen de lespraktijk van Danielle Bourne waar hij nu werkzaam is, is David in de afgelopen drie jaar als docent sterk gegroeid.

Als uitvoerend musicus heeft David al concerten gegeven op meerdere locaties in Nederland, Spanje, Italië en Griekenland. Hij is internationaal actief dus! Concerten bestonden uit solo spel, quatre-mains concerten en in ensemble verband. David heeft tweemaal gesoleerd bij het Utrecht Conservatory Orchestra in mei en november 2018 met het pianoconcert van Aram Kachaturian. 

The Friends: 

1e viool: Lena ter Schegget
2e Viool: Marijn Meijer
Altviool: Jeltje Quirijnen
Cello: Ayla Losada
Contrabas: Reinout Hekelterug naar overzicht