Geertruidenberg Klassiek

- Toptalent musiceert in Theater de Bussel in Oosterhout.
Zondagmiddagconcerten, iedere eerste zondag van de maand. -

Agenda

Optreden van Evelina Vorontsova

Geannuleerd: Pianosolo: Evelina Vorontsova zondag 07 februari 2021

De Russisch-Nederlandse Evelina Vorontsova  is een meesterpianiste die er mag zijn.
Zij wint het prestigieuze Rachmaninov-concours (Moskou), met een speciale prijs voor beste uitvoering van de preludes en études-tableaux van deze componist op haar 17e. 
Ze is prijswinnaar van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours (Utrecht), het Internationaal Pianoconcours (Padua) en Internationaal Piano- en Orkestconcours (Cantù).

Evelina’s repertoire varieert van barok tot hedendaagse muziek. Met haar volmaakte touché weet ze een breed kleurenpalet te toveren. Haar cantabile legato en begeestering getuigen van een onmiskenbaar romantische benadering van zowel interpretatie als uitvoering. Haar meest recente Rachmaninov-cd (2016) kreeg niets dan lovende recensies.

Evelina heeft samengewerkt met internationale orkesten onder leiding van Yehudi Menuhin en Lev Markiz, op wie haar pianospel veel indruk maakte. Ze speelde met Jan Stulen, Stewart Robertso en Aleksander Wakulsky, en was betrokken bij vele kamermuziekprojecten met bijvoorbeeld Herman Krebbers, Sidney Harth, Vera Beths, The Franciscus Quartet en Boudewijn Zwart. 

Evelina is geboren in Moskou in een echt pianistengezin. Ze krijgt les van Rudolf Kehrer en wordt concertpianiste. Op haar 11e maakt ze haar orkestdebuut en is ze voor het eerst op tv te zien met een uitvoering in de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou. Yehudi Menuhin onderkent haar talent en laat haar op zijn laatste festival optreden. Evelina voltooit haar opleiding aan de Centrale Muziekschool voor Talentvolle Kinderen en het Tsjajkovski Staatsconservatorium cum laude (1997). Na haar optreden bij het Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht (1992) bouwt ze vanuit Amsterdam een concert carrière op. Ze studeert verder bij Jan Wijn en voltooit in 1999 haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

Evelina is actief als solist en kamermusicus. Ze is tevens eigenaar van de Vorontsova Academy for Russian Piano Method.

 terug naar overzicht