Geertruidenberg Klassiek

- Toptalent musiceert in Theater de Bussel in Oosterhout.
Zondagmiddagconcerten, iedere eerste zondag van de maand. -

Agenda

Optreden van cellist Jan van der Plas & pianist Stephan Harsono

Duo Multatuli: Jan van der Plas, cello & Stephan Harsono, piano op ZONDAG 9 AUGUSTUS zondag 09 August 2020

De Nederlands-Indonesische cellist Jan van der Plas (1997) is constant op zoek naar nieuwe manieren om door middel van muziek mensen met elkaar te verbinden. 
In zijn tijd bij het Ricciotti Ensemble (2016-2019) ontdekt hij hoe muziek alle soorten mensen kan raken en voor iedereen relevant is. Met het ensemble treedt hij geregeld op buiten de concertzalen. 

Jan studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jelena Ocic. Gedurende de eerste fase van zijn studie studeert hij bij Gideon den Herder.
Ook heeft hij lessen gevolgd bij Dmitri Ferschtman en Monique Bartels. In het verleden heeft Jan verscheidene prijzen gewonnen bij het Prinses Christina Concours en het Herman Krebbers Concours. Daarnaast is hij aanvoerder geweest bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het Ricciotti Ensemble.
Jan bespeelt een instrument gebouwd door Jaap Bolink uit 1969, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Stephan Harsono (1996) is geboren in Semarang, Indonesië.
Zes jaren jong krijgt hij zijn eerste pianoles van zijn moeder.
Na twee jaar stopt hij met lessen en ontwikkelt hij zich zelfstandig door pianopartituren te bestuderen. Indonesische muziekscholen waaraan hij studeerde zonden Stephan voor concert tournees naar Europa, Azië en Australië. 
Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn middelbare school-diploma behaalt, begint hij weer met pianolessen en nu is hij bezig voor zijn masters bij Frank Peters en fortepiano bij Olga Pashchenko aan het Conservatorium van Amsterdam.
Als solist treedt deze jonge pianist op met het Nederlands Kamerorkest/NedPho, Residentie Orkest Nederland, Amsterdam Con Brio en het Indonesische SMM JeugdOrkest.
Stephan geeft regelmatig concerten binnen Europa en in Indonesië.

Duo Multatuli
Samen met pianist Stephan Harsono (1996) vormt Jan van der Plas het DUO MULTATULI. Met dit duo proberen zij op nieuwe manieren muziek naar mensen te brengen waarbij het onderscheid tussen publiek en artiest verdwijnt. Hierbij maken zij de abstractie van de muziek tastbaarder waardoor de muziek nog meer met haar publiek kan spreken. Hun Indonesische achtergrond is hetgeen wat ze met elkaar en met Multatuli verbindt.

Jan en Stephan gaan werken brengen van  Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, César Franck, Robert Schumann, Nikolaj Medtner, en Benjamin Britten.terug naar overzicht