Geertruidenberg Klassiek

- Toptalent musiceert in Theater de Bussel in Oosterhout.
Zondagmiddagconcerten, iedere eerste zondag van de maand. -

Agenda

Optreden van de Ecuadoraanse broers Ormaza Vera

Duo: Aarón Ormaza Vera, piano & Jacob Ormaza Vera, viool zondag 06 September 2020


Jacob Ormaza Vera is in 1993 geboren  in Guayaquil, Ecuador. Hij studeert viool aan het Rachmaninov Conservatorium in zijn geboortestad en de Universiteit van de Heilige Geest in Samborondón.
In 2013 vertrekt hij naar Duitsland om te studeren aan de Musikhochschule in Lübeck. Zijn studie daar vervolgt hij aan het conservatorium van München. Jacob volgt vele masterclasses bij gerenommeerde masters.
Als solist treedt Jacob op met nagenoeg  alle professionele orkesten in Ecuador en geeft hij talloze recitals. In het Orchestra of the Americas speelt hij eerste viool. Hij maakt tournees door Chili, Centraal-Amerika en in Duitsland treedt hij op met de symfonie orkesten van München en Düsseldorf.
Hij treedt regelmatig op met zijn al even muzikale broer Aarón Ormaza Vera op de piano.

 

De Ecuadoriaanse pianist Aarón Ormaza Vera begint al jong met pianolessen. Hij studeert aan het Rachmaninov Conservatorium in zijn geboorteplaats Guayaquil. Van 2016 tot nu studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en Frank van de Laar. 
In eigen land behaalt hij de ene prijs na de andere met vertolkingen van Beethoven, Haydn, Liszt en Grieg.
Aarón heeft aan vele internationale festivals en concoursen deelgenomen, onder meer in Cuba, Ecuador, de Verenigde Staten, Italië en Duitsland. 
Aarón is de jongste telg uit een gezin bestaande uit 5 musici. Hij werkt samen met andere strijkers, fluitisten en percussionisten, en ook met vocalisten en koren.
Hij treedt regelmatig op met zijn al even muzikale broer, de violist Jacob Ormaza Vera.
 terug naar overzicht