Volgend concert

UNIEK DUO: PAL LAZSLO SZOMORA, VIOOL & ANASTASIA KOZHUSHKO, PIANO Zondag 03 Februari 2019

Prelude: Valentijn de Graaf
 
Pál Lázsló Szomora, viool
 
‘Pal Laszlo Szomora is een ongelooflijk getalenteerde violist. Hij maakt niet alleen indruk door zijn onweersproken virtuositeit en zijn verbazingwekkende podiumverschijning, maar ook door zijn gevoelige vioolspel en ongeëvenaard zigeunertemperament’. 
 
Pal  is 16 jaar oud en kind van Hongaarse ouders. Hij woont en studeert in België.
 
Op zijn vierde(!) jaar begon hij met viool spelen en zijn vader was zijn docent. Vanwege het enorme talent vertrok de familie Szomora naar Boedapest  om Pal bij de beste viooldocenten les te laten krijgen.
 
In zijn ‘jonge jaren’ wint hij prijs na prijs. Momenteel studeert hij verder aan het conservatorium van Gent en treedt regelmatig op met de Oekraïense toppianiste Anastasia Kozhusko. 
 
Anastasia Kozhushko werd geboren in Oekraine en volgde een professionele opleiding aan de Speciale Muziekschool voor begaafde kinderen in Charkov.
 
Vanaf 2005 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij docent Vitaly Samoshko (winnaar Koningin Elisabethwedstrijd 1999).Anastasia
 
Sinds haar zesde jaar speelt Anastasia in landen over de hele wereld. Ze brengt werken van zowel Bach als Mozart, Saint-Saens, Chopin en Rachmaninov.
 
Ze won eerste prijzen op internationale pianowedstrijden en ontving de eerste prijs in de wedstrijd Young Personality of the Year in Oekraïne.
 
 
bekijk agenda